21. huhtikuuta 2016

Hapanimeläkastiketta possun kera uunissa


Joskus ruuanlaittaminen vaatii sen toisen kokkaus kerran onnistuakseen kunnolla, ja tämä oli yksi niistä kerroista. Tarkotus oli paistaa possunulkofilee hapanimelä kastikkeessa uunissa niin, että possu olisi imenyt itseensä makua kastikkeesta, samalla kastikkeen  keittyessä kasaan. Noh possu meni uuniin niin kuin piti pannun kautta uuniin. Asteita piti olla uunissa se 160-150 C. Mutta ehkä asteet olikin alussa oikeat, mutta jossain välissä olin saanut asteet käänettyä 200 C. Noh onneks kävin lihaa katsomassa välillä ja possu tuli uunista just vielä ihan ok syötävässä kunnossa. Toki se tarkoitti et kastike ei ehtinyt possun kanssa olemaan ollenkaan kosketuksissa. Harmittaa vaan koska kastikkeesta tuli todella hyvä, ja joka olisi varmasti antanut possulle uutta potkua. Eli tämä resepti vaatii vielä sen toisen kokkaus kerran.

Mutta lautaselta löytyy possun lisäksi herneitä, paistettuja kirsikkatomaatteja, kaura riisiä ja sitruunaista smetanaa. Kirsikkatomaatit ja smetana toi hyvän hapon makeahkon kastikkeen rinnalle.

Ps. Hapanimeläkastike ja sitruunainen smetana = yllätävän hyvä yhdistelmä

Ainekset:

3dl sokeria
2 dl valkoviinietikkaa
2 rkl soija
5-6 tl dijon hunajasinappi
6-8 herkkusientä (2 tl balsamico)
2 kpl punainen paprika (2 tl balsamico)
5-6 valkosipuli
190 g hillosipuli
2 kourallista paahdettuja maapähkinöitä
1 tl timjami kuiva
1 tl rosmariini kuiva
0,5- 1 tl valkopippuri
mustapippuri
öljy

possun ulkofilee
smoked paprika jauhetta (reilusti)
mustapippuri
suola

smetana
sitruunamehu
mustapippuri
suola

paistetut kirsikkatomaatit

Ohje:

Paista ensin herkkusienet ja paprikat kunnolla paistoväriä antaen kuumalla pannulla. Mausta ne suola, mustapippuri ja balsamico. Laita syrjään. Anna pannulla väriä myös hillosipuille ja paista myös siivuiksi leikatut valkosipulit pannulla, ja siirrä syrjään. Sekoita paistettujen kasvisten joukkoon muut ainekset. Paista possu kastikkeen kanssa 150-175 C asteisessa uuniissa kunnes possu on kypsä (possun sisälämpötila 73C). Jatka kastikkeen kasaan keittämistä kattilassa pienellä lämmöllä, kunnes tarpeeksi tiivistynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti