9. huhtikuuta 2016

Koko viikon pasta uunivihanneksilla ja kanalla




Pasta on minulle yleensä viikonlopun herkuttelu safka. Nyt en jaksanut odottaa viikonloppuun vaan päätin tehdä sitä heti alkuviikosta ja siten että saan nauttia siitä vielä koko viikon. Jotta pasta valmistuisi nopeasti seuraavina päivinä, valmistin etukäteen ison satsin uunivihanneksia ja pannulla paistoin myöskin saman moisen annoksen kanasuikaleita, toki molemmat oman maustehässäkän kera. Laitoin sitten vihannekset ja kanat jääkaappiin odottamaan. Ja kun ruokailuhetki koitti, keitin pastan, paistoin valkosipulia ja kirsikkatomaatteja pannulla, sekoitin ne voi nokareen, pastan keitin veden, tuoreen basilikan ja mustapippurin kanssa pannulla. Siinä samalla kun pasta imi itseensä pannulla makua, lämmitin mikrossa yhdelle annokselle sopivan määrän kanaa ja uunivihanneksia (alemmassa kuvassa lautanen menossa mikroon), ja heitin ne pastan joukkoon. Viimeistelin annoksen sitruunan mehulla ja parmesaanilla. Ja näin nautin hyvästä ja nopeasta pastasta koko viikon.

Ps. Kyllähän tuota koko viikon söi

 Ainekset:

 Pasta:

penne pastaa
basilika
valkosipulia
voita
pastan keitinvettä
oliiviöljyä
sitruunan mehua
parmesaani
mustapippuri

+ uunivihannekset
+ kanaa

Uunivihannekset:

punasipuli
herkkusieni
punainen paprika
smoked paprika
korianteri jauhettu
tinjamia
balsamico
mustapippuri
suola

Kanasuikale:

kanasuikale marinoimaton
dijon hunajasinappi
korianteri jauhettu
balsamico tai sitruunan mehu
mustapippuri
suola





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti