1. joulukuuta 2016

Burgundinpataa



Jahas vihdoin sain itselleni hankittua kauan haaveilevani padan. Pitihän se laittaa sitten heti testiin, ja paras tapa on näin talvella laittaa tottakai Burgundinpataa. 

Ps. Padan hyvänä lisukkeena perunoiden/riisin lisäks on tottakai punaviini, patonki valkosipulilevitteellä ja tietty jääkiekko.








Ainekset:

1kg naudan sisäpaisti (5cm paloihin)
200g savupekoni
11 pikkusipuli
1 purjo
3 valkosipulinkynttä
100g palsternakka
2 porkkana
250g herkkusieni
1 melkein kokonaine appelsiinin kuori
4dl lihaliemi (4rkl Fondy + 4dl vettä)
6dl punaviini
1 rkl dijon hunajasinappi
1 rkl tomaattipyre
2rkl vehnäjauho
2 laakerinlehti
1/3 tinjami puska
2-3 rkl lehtipersilija
n. 1 tl valkopippuri
mustapippuri
suola

Ohje:
Esilämmitä uuni 150C.
Aloita ensin leikkaammalla paisti ja pekoni. Pilko sitten kasvikset vapaasti isoiksi lohkoiksi.

Paista ensin naudanliha paistinpannulla 3 minuuttia paistoväriä antaen. Käännä lihat ja paista vielä toiselta puolelta noin 3 minuuttia. Paista lihat ainakin kolmessa erässä ja mausta lihat mustapippurilla ja suolalla. Laita lihat sivuun toiseen astiaan odottamaan.

Paista paistinpannulla pekonia ja anna väriä hetki. Lisää joukkoon porkkanat, purjo, palsternakka, herkkusienet, tinjami, valkopippuri ja valkosipulit, ja paista kunnes vähän ruskeaa paistopintaa kasviksissa. Lisää tomaattipyre ja jauhot, ja kypsennä noin 2minuuttia koko ajan sekoittaen.

Laita kasvikset ja lihat pataan, kaada sekaan lihaliemi ja viini. Mausta laakerinlehdillä, appelsiinin kuorella ja lehtipersilijalla. Paista uunissa varovasti 2,5h - 3h padan kansi päällä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti