19. joulukuuta 2016

Nopea possunlehtipihvi soijarouheriisiä kasvismaustehässäkkällä





Ainekset:

1 kpl possun lehtipihvi
1/2 punasipuli pieni (suikaleiksi)
1/2 keltainen/oranssi paprika (0,5cm paksuiksi siivuiksi)
1/2 punainen paprika (0,5cm paksuiksi siivuiksi)
1 valkosipulin kynsi (suikaleiksi)
1 varsi varsiselleriä (siivut)
1 tl dijon hunajasinappi
2rkl balsamicoviinietikka
n. 0,5 tl murskattuja korianterinsiemeniä
n. 0,5 tl smoked paprika
n. 0,5 tl juustokumina
mustapippuri ja suola
voita
öljyä

+ riisi ja soijarouhe, maustettuna kuminansiemenillä (kumina lisätty keittovaiheessa)
+ Viimeisteltynä: Chilillä (tahna), Creme Fraichella ja tuoreella basilikalla/korianteri


Leikkaa kasvikset. Kuumenna pannu kuumaksi, ja aloita paistamalla paprikan siivuja. Kääntele paprikoita säännölisesti. Kun niissä alkaa olla hieman paistoväriä lisää varsiselleri ja punasipuli. Paista hetki koko ajan sekoittaen. Lisää balsamicoa n. 1 rkl ja anna kasvisten imeä se itseensä ja mausta mustapippuri ja suola, laita syrjään. Laita pannulle voita ja anna sen sulaa. Lisää possu ja valkosipulin siivut pannulle. Kaavi voi sulaa ja valkosipuleita lusikalla ja kastele sillä possua noin 30sekunttia. Mausta possu mustapipurilla ja suolalla. Lisää kasvikset pannulle ja heitä dijon ja loput mausteet mukaan. Käännä possu ja mausta pippuri, suola ja balsamico ja muista käännellä kasvikset. Kun possu valmis, siirrä syrjään hetkeksi lepäämään. Laita lautaselle ensin riisisoijarouhe, tämän päälle possu ja sen päälle kasvikset. Viimeistele chilillä, Creme Fraichella ja tuoreilla yrteillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti