14. huhtikuuta 2017

Maukas kerroksinen katkarapusalaatti kesään



Noh johan sattu! Tässä tulevan kesäni ehdoton ykkös salaatti. Maut on vaan niin tasapainossa. PISTE!

Ps. Muistutuksena itselle, muista juoda Duvel tämän kanssa. Täydellinen ruoka juoma myös tämän kanssa. Ja muista ostaa hyvä katkarapukimara.

Ruisleipäkrutongit:

3 siivua ruisleipää
1 pieni valkosipuli
kourallinen korianteria tai persilijaa tai mitä yrttiä sattuu olemaan
n. 0,5dl oliiviöljyä

Ohje

Leikkaa ruisleipä kuutioiksi. Sekoita valkosipuli, oliiviöljy ja yrtti tehosekoittimessa. Kaada se leivinpaperilla päällystetylle pelille. Kaada ruileipä kuutiot joukkoon ja sekoita hyvin. Paista 200 asteessa noin 5min.

Kerroksinen katkarapusalaatti:

(1 iso annos)

100g hyvää katkarapukimaraa
3-4 kourallista jäävuorisalaatti (pilkottu)
2-3 kourallista rucolaa
1/4 vihreä omenaa (pilkottu ohueksi siivuiksi)
1 lehtiselleri (höylätty ohuiksi suikaleiksi)
100g katkarapuja
1 kpl avokado
1 kananmuna (8min)
2 kevätsipuli
1/2 keltainen paprika (ohuiksi siivuiksi)
tuoretta korianteria
parmesaani

salaatinkastike:
1 tl dijon hunajasinappi
2 rkl oliiviöljy
2rkl sitruunan mehua
mustapippuri

Ohje

Tee esivalmistelut, keitä kananmuna, pilkokasvikset, tee salaatinkastike ja höylää parmesaania.
Sekoita yhdessä kulhossa jäävuorisalaatti ja katkarapukimara. Sitten sekoita toisessa kulhossa rucola, omena, selleri, korianteri, katkaravut ja mielesi mukainen määrä salaatinkastiketta keskenään. Aloita kokoaminen. Heitä puolet kevätsipulista jäävuorisalaattikimaran päälle ja vähän parmesaani lastuja. Sitten kasaa tämän päälle rucola hässäkkä. Asettele salaatin päälle kananmunaa, avokaadoa, paprikaa, kevätsipulia, korianteria, parmesaani lastuja ja ruisleipäkrutonkeja. Mustapippuria vielä ja eikun ääntä kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti