9. huhtikuuta 2017

Uunibataattia, smokedpaprika possunlehtipihviä avokadodipillä


Ja tämmöstä tälla kertaa. Satuin vähän vilkasemaan erilaisia ruokablogeja taas ja tällaisen kombon sain rakennettua pienellä omalla twistillä tottakai. Reseptin pohjan löysin bataattiin blogista "Peggyn pieni punainen keittö" ja taas avokadodipin löysin blogista "Syötävän hyvä". Loput viilaukset olikin sitten pienen nälkäisen mieleni kehittämää.


Avokadodippi:

1 avokado
2-3 rkl jugurttia/majoneesi
1 valkosipulin kynsi
2 tl sitruunan mehu
vähän tuoretta korianteria
suola

Ohje

Laita kaikki ainekset keskenään astiaan ja pyöräytä sauvasekoittimella. Laita jääkaappiin maustumaan. 

Uunibataatti:

1 puolikas bataatti
2 kevätsipulia
50g fetaa
hunajaa
balsamico viinietikkaa
punainen chilitahna
paahdettu maapähkinä
tuore korianteri
mustapippuri
suola


+ kirsikkatomaatti
+ possunlehtipihvi (smoked paprikajauhe, mustapippuri, suola ja voi)

Ohje

Halkaise bataatti pituussuuntaan, pese kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperiin.
Painele haarukalla pintaan reikiä ja sivele päälle öljyä.
Nosta leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja laita uuniin 180-asteeseen noin 50 minuutiksi.
Sillä välin kun bataatit uunnissa paahda pannulla maapähkinät. Leikkaa kevätsipulit, murennna feta pienemmäksi ja puolita kirsikkatomaatit valmiiksi. Ota possu pöydälle lämpiämään. Kun bataatti on kypsentynyt, paista voissa possu pannulla. Mausta possu smoked paprikajauheella ja mustapippuri ja suola. Käytä pannulla possun kanssa kirsikkaatomaatit ja osa kevätsipulista. Riko bataattin pinta röpelöiseksi haarukalla ja viimeistele se hunajalla, balsamicolla, chilitahnalla, mustapippuri, suola, fetalla, kevätsipulilla ja tuoreella korianterilla. Lisää lautaselle vielä, vaikka pienessä kipossa, avokadodippiä ja nauti ruoka hyvän oluen (Duvel) kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti