24. maaliskuuta 2017

Possua haudutettuna käsvis hässäkän kanssa padassa



Pata! On se vaan niin helppo. Tällaisen väsäsin yhtenä päivänä. Oli ihan maukkaan makuinen ja helppo viikon ruoka riisin kanssa nautittuna. Joten pitihän se talteen siis ottaa.

PS. Pienelle luovuudelle on taas jätetty tilaa. Seuravalla kertaa kokeilisin vielä savupekonia ja punaviiniä mukaan hässäkkään. Voisi toimia?

 (Valmistusaika n. 4h)
Ainekset:
- 1kg Possunulkofilee (tai niskaa) (+ savupekoni n. 100g)
- 1 kpl punainen paprika  (isoja lohkoja)
- 1 kpl oranssi paprika ( isoja lohkoja)
- 1 iso porkkana (siivuja)
- 2 kpl sipulia  (isoja lohkoja)
- 130g juuriselleri
- 5 valkosipulin kynttä (siivuja)
- 1L lihaliemi (3rkl lihafondue)
(- puolet lihaliemestä voisi korvata punaviinillä)
- 3 rkl dijon hunajasinappi 
- 2 rkl tomaattipyre 
- 2 dl ruokakerma (kuohukerma)
- 1/3 tuore timjami 
- 1 rkl murskattu korianterinsiemeniä
- 1 rkl juustokumina
- 1 tl smoked paprikajauhe
- 1 tl valkopippuri
- mustapippuri
- suola 
- ruokaöljy

- Riisi (jasmin)



Ohje: 
 Aloita paistamalla omissa erissään kasvikset todella kuumalla pannulla öljyssä kunnon paistoväriä antaen. Laita kasvikset pataan odottelemaan. Paista seuraavaksi öljyllä sivelty possu kauttaaltaa kuumassa pannussa antaen taas kunnon paistovärit pintaan. Heitä pataan. Laita pannulle öljyä tomaattipyrettä ja kaikki kuivamausteet mukaan, tahnaksi sekoittaen. Kypsennä tahnaa hetken aikaa pannulla. Sivele se sitten vaikka possun pintaan. Lisää pataan sitten kuuma lihaliemi ja dijon. Hauduta kansi päällä noin 175 asteessa noin 3h, niin kauan että kasvikset ovat täysin pehmenneet liemeen ja niin ettö possu halkeaa kauhalla painaessa. Nypi timjamin oksat pois. Lisää lopuksi kerma joukkoon ja nosta pöydälle kansi päällä lopulliset hautumiset antamaan ja maista. Mausta tarvittaessa. Nauti kuten minä riisin kera tai vaikka perunan/perunamuusin kanssa. 

(Noin 2h tunnin jälkeen)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti