10. marraskuuta 2015

Jauhelihakeittoa pienellä piristävällä maustehässäkällä


Inspiraatio lähti taas ruokakeskustelusta ja ruokablogien selailusta, ja myös siitä että halusin helppo safkaa pitkän juhlimisen jälkeen opiskelijaristeilyllä. Ja sehän kävi todella helposti, 1 tl maustekaapista currya, smoked paprikaa, juustokuminaa ja jauhettua korianteri, ja valmiina on yllättävän piristävä jauhelihakeitto.

PS. Itse laitoin näin aluksi varovasti mausteita, koska halusin vain vähän piristystä perus jauhelihakeittoon, mutta suosittelen että kannattaa kokeilla erilaisia määriä maustehässäkkää.

Ainekset:

800g jauheliha
7 isoa perunaa (kiinteä)
100g juuriselleri
150g lanttua
4 isoa porkkanaa
2 iso sipulia
1 lihaliemikuutio
1tl currya, juustokuminaa, jauhettua korianteria ja smoked paprikaa
valkopippuria (reippaasti)
suolaa
persilija

Ohje:

Aloita pilkkomalla juurekset. Kuulota pannulla hetken aikaa sipulit. Lado kasvikset lihaliemikuution kera isoon kattilaan ja täyte se melkein täyteen kylmää vettä, jättäen kuitenkin jauhelihalle tilaa. Laita levy päälle ja anna kiehua. Sillä välin kun keitto lämpiää, paista jauheliha pannulla paistinpannulla ja mausta se currylla, juutokuminalla, jauhetulla korianterilla, smoked paprikalla, valkopippurilla ja suolalla. Kun keitto kiehuu lisää jauheliha mausteet sekaan. Anna keiton poreilla pienellä lämmöllä niin kauan kun juurekset ovat keittyneet kypsiksi. Lisää vielä lopuksi tuoretta persilijaa ja nauti vaikka ruisleivän kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti