20. marraskuuta 2015

Possun selkää, todellakin, rapeeksi paistettuna




"Olen rakastunut tähän hetkeen! Ja olen löytänyt uuden rakkaan!", sanoin itselleni kun vietin täydellistä hetkeä viime viikonloppuna. Päätin tehdä itsellenni, siis vain itselleni, 1,3kg painavasta possun selästä uuden rakkaani, paistamalla sitä jamie oliverin ohjetta apuna käyttäen uunissa 5 tuntia rapeaksi. Voin sanoa että rapea kamara dipattuna dijon-hunajasinappiin ja oluella huuhdottuna alas on oma elämyksensä. Possun kanssa tarjoilin herneitä, uunnissa possunrasvassa paahdettuja perunoita, dijon-hunajasinappia ja uunikasviksista ja possunlihanesteestä tehtyä kastiketta.

PS. Possusta tuli ihan vähän kuiva luultavasti siksi, koska possu oli viimeisessä paistovaiheessa ehkä puoli tuntia liikaa (Jamie Oliverin resepti oli tehty 2kg).

Ainekset:
1,3kg possun selkää
smoked paprika jauhe
mustapippuri
suolaa
timjamia (mielellään tuoretta)

dijon-hunajasinappi

ja kasviksia mitä haluat:
porkkanaa
juuriselleri
2 sipulia
1 kokonainen valkosipulinippu (10-12 kynttä)
1 punainen paprika
2-3 laakerinlehteä


Ohje (korjattu paistoajat sopiviksi):
Esilämmitä uuni 220 C. Aseta possu leikkuulaudalle nahka puoli ylöspäin ja leikkaa terävällä veitselle noin centtimetrin syvät viillot nahkaan. Varo kuitenkin leikkaamasta lihaan asti. Hiero sitten suolaa hyvin tekemiisi viiltoihin, ja hiero lopuksi suurin näkyvillä oleva suola pois. Hiero suolaa ja muutamalla hyppysellisellä mustapippuria possun pohjaa ja laita sitten uuniin paistumaan noin 30m minuutiksi. Kun possunnahka alkaa kuplia ja rapeutua, laske lämpötila 170 C ja ota possu pois uunista. Mausta possu kaikkialta pienellä mustapippurilla, smoked paprikalla ja tuoreella timjamilla ja sitten vuoraa possu hyvin kaksikerroksisella foliolla hyvin hyvin tiiviiksi. Laita takaisin uuniin ja anna paistua noin 3 tuntia 30 minuuttia. Ota possu uunista ja foliosta pois ja sivele sitä possunrasvalla. Nosta possu varovasti leikkuulaudalle ja kaavi possunrasvaa muutama ruokalusikallinen talteen vaikka perunoiden paistamiseen. Tässä välin laita kaikki vihannekset ja muut härpäkkeet uunivuoan pohjalle, joiden päälle nostat possun nahkapuoli edelleen ylhäällä. Paista sitä uunissa vielä noin 30 minuuttia. Ota pois uunista ja anna levetä folioon käärittynä. Uunivuuan pohjalle jääneistä lihanesteestä ja kasviksista voit tehdä kastikkeen.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti