3. tammikuuta 2016

Voittopelin aterian onnistunut kaalisalaatti



Päivä 5.12.2015 ja 6 vuoden odotuksen jälkeen se vihdoin tapahtui. Kaverin kanssa pääsimme vihdoin todistamaan Tepsin vieras voittoa. Pitihän sitä sitten juhlia hyvän ruuan ja juoman kanssa. Kuvassahan on meikäläisen hampurilainen yllättävän hyvin onnistuneella kaalisalaatilla. Sen verran maukas salaatista tuli että piti oikeen ottaa ainekset ylös. Ps. Harmi en vaan etten muistanut ottaa ylös kaalin ja porkkanan määriä :/

Ainekset:
- (noin 2-3) porkkana
- (porkkanaan suhteessa 2/3) keräkaali
- 1kpl pieni punainen paprika
- 1 tl piparjuuritahna
- 1 rkl dijon hunajasinappia
- 1/2 tl smoked paprika
- basilika tuore
- 1-2 kpl valkosipulia
- 1-2 rkl valkoviinietikka
- 2 dl creme frainch
- 2-3 rkl majoneesi
- mustapippuri
- suola

Ohje:
Raasta porkkana raastin raudan isoimmalla osalla ja purista sitten suurimmat mehut pois porkkanoista. Leikkaa kaalia, noin saman verran kuin porkkanaa, terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa paprika myös ohuiksi suikaleiksi. Sitten vain sekoitat muut mausteet joukkoon ja sekoita hyvin ja maista. Laita jääkaappiin marinoitumaan, oikeastaan mitä pidempää sitä parempi. Kaalisalaatti sopiikin sitten ihan oman mielikuvituksen rajoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti