16. tammikuuta 2016

Kanankoivet ja kasvis-kookosmuhennos maustehässäköillä


Joululoma joulumättöineen vedetty ja paluu takaisin koulun turboahdettuun moottorilla toimivaan oravanpyörään, jossa pientä henkistä palauttelua ehtii onneksi tekemään näin viikonloppuisin. Henkiseen palautuksen varmistamiseksi halusin tehdä ruokablogin, Peggyn pieni punainen keittiö, yhden reseptin pohjalta kanankoipia ja kasvis-kookosmuhennosta, tietysti maustettuna omilla maustehässäköillä. Tästä ruuasta jäi erityisesti mieleen tämä maukas kasvismuhennos, jota on pakko käyttää tulevaisuudessa jonkun muunkin ruuan pohjana. Lisäksi mielestäni pieni appelsiinin makua sisältävä koipien marinadihässäkkä, toimi mielestäni todella hyvin yhdessä kookospohjaisen muhennoksen kanssa.

Ps. Kuvasta unohtui paahdetut maapähkinät, joilla myös viimeistelin aterian :/ Itselle muistiin: Marinadihässäkkään voi rohkeasti laittaa enemmän mausteita, jos haluaa vielä enemmän puhtia. Mutta tämän ruuan kanssa juuri sopivasti makua.

Ainekset:

Koivet ja marinadihässäkkä

- 14 kpl  marinoimattomia kanankoipia
- 3 punasipulia
- 2 valkosipulin kynttä (raastettuna)
- 1-2 cm inkivääri (raastettuna)
- 1/2 appelsiinin kuori
- 1 rkl Tikka Masala curry tahna
- 1 rkl dijon hunajasinappi
- 1 rkl juustokumina
- 1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
- 1 rkl smoked paprika
- 1/2 rkl cayenpippuria
- 4 rkl soijaa
- 2 tl punaista chilitahnaa (ei hirveän tulista)
- 5 rkl hunajaa

Kasvis-kookosmuhennos maustehässäkällä

- 300g keräkaali
- 200g porkkanaa
- 100 g juuriselleri
- 100g parsakaali
- 1 kpl sipulia
- 2 valkosipulia
- 1-2cm inkivääriä (raastettuna)
- 1 rkl Tikka Masala currytahna
- 1-2 rkl dijon hunajasinappi
- 1 rkl juustokumina
- 1 dl kasvislientä (1/2 kasvisliemikuutio 2dl vettä)
- 1 dl kanankoivista tullutta lihalientä
- 0,5- 1 tl valkopippuri
- sokeri
- suola
- ruokaöljyä
- korianteri
- paahdettu maapähkinä


+ Jasmin riisi

Ohje:

Aloita tekemellä kanakoiville marinadihässäkkä. Aloita pilkkomalla punasipuli hienoksi kuutioiksi ja sekoita sitten muut ainekset hyvin joukkoon. Sekoita hyvin marinadi koipien kanssa ja laita koivet jääkaappiin muovikelmulla päällystettyyn uunipellille, koivet tasaisesti levitettynä, marinoitumaan. Itse annoin puolet koivista marnoitua 5 tuntia ja loput annoin olla yön yli.
Kun marinointi on suoritettu laita koivet leivinpaperin päälle uunipelille, ja levitä vielä marinadia hyvin jokaisen koiven päälle, ja vuoraa uunipelti tiiviisti foliolla. Paista koivet  170-175 C noin 1,5 tuntia. Tämän jälkeen ota folio pois ja paista vielä 15 min uunissa (itse nostin lämpötilan 200 C).
Paistettuasi koivet ota talteen lihaneste muhennosta varten.


Kuori ja suikaloi porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa veitsellä kaali ja parsakaali ohuiksi suikaleiksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori inkivääri ja raasta.
Lisää kattilan pohjalle öljyä. Kuullota kattilassa sipulia sekä kaalia noin 5 minuuttia.
Lisää cyrrytahna, valkosipuli, dijon, juustokumina, valkopippuri, sokeri, suola, juuriselleri ja porkkanat.
Sekoittele noin 3 minuuttia ja lisää kasvisliemi, kanankoipienlientä, kookosmaito ja inkivääri.
Anna hautua miedolla lämmollä noin 5 minuuttia. Lisää aivan lopuksi parsakaali ja anna sen hautua noin 1 minuutti.

Tarjoile koipien ja muhennoksen kanssa vaikka Jasmin riisiä, ja viimeistele annos tuoreella korianterilla ja paahdetuilla maapähkinöillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti