2. lokakuuta 2015

Perinteinen jauhelihakastike


Ainekset:
800g jauheliha
3 keskikokoista sipulia
2 valkosipulia
3 rkl balsamico
4 rkl dijon hunaja
1 lihaliemikuutio
1,5 dl kuohukermaa
valkopippuria ja mustapippuria (enimmäkseen valkopippuria)
1 prk eli 70g tomaattipyre
ripaus smoked paprika
ruohosipuli/persilija

Suurustukseen
4 isoa rkl vehnäjauhoja
7 dl vettä
45g voita
rypsiöljyä

Kuulota ensin sipulit pannulla ja mausta pienellä suolalla ja pippurilla, ja siirrä sivuun. Kypsennä seuraavaksi noin 5 minuuttia tomaattipyrettä pannulla ja siirrä sekin syrjään. Paista jauheliha ja mausta pippureilla, suolalla, tomaattipyreellä ja ripauksella smoked paprikaa, ja siirrä syrjään. Seuraavaksi ruskista jauhot voissa ja tarvittavassa määrin rypsiöljyssä. Muista ruskistaa jauhot tarpeeksi kovalla lämmöllä. Kun jauhot ovat ruskistuneen tarpeeksi lisää vesi vispilällä kokoajan sekoittaen tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää joukkoon jauheliha, sipulit ja mausta lihaliemikuutiolla, kermalla, dijonilla, balsamicolla, suolalla ja pippureilla, enimmäkseen valkopippurilla. Anna poreilla rauhassa niin kauan kuin jaksat odottaa. Viimeistele kastike joko ruohosipulilla tai persilijalla.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti