16. lokakuuta 2015

Tomaattipatani



Taas ollaan päästy takaisin opiskeluympyröihin ja siten myös opiskelusafkaan kiinni. Tapanani on opiskeluympyröissä yleensä tehdä noin viikon ruuat kerralla, jotta aikaa jäisi pikkuisen enemmän muulle vapaa-ajalle ja rahaakin ehkä säästyisi enemmän. Kun sitten teen yhtä ruokaa ison satsin viikolle teen siitä mielelläni niin hyvää, että se maisuu myös koko viikon. Tälle viikolle tein helppoa ja helkutin maukasta tomaattipataani. Itselläni on tähän varmaan niin monta eri reseptiä kuin olen sitä kokannutkin. Tällä kertaa mentiin hieman budjetti edellä, sillä ollaanhan tässä opintotuella elelemässä. Pieni budjetti muutti reseptiä niin, että tuoreet yrtit kuten basilika ja timjami vaihtui kuivamausteisiin, kanaksi päätyi kaupan halvinta marinoimatonta suikalekanaa ja valkoviini jäi todellakin pois. Pienistä muutoksista huolimatta padasta tuli taas maukas ruoka, joka sai lisukkeeksi kaurariisiä ja hernepedillä tarjottuja valkosipulibalsamicoherkkusieniä. Sopi muuten erittäin hyvin illan jääkiekko ottelun odotteluun.

Ps. Mausteiden määrät ovat taas kerran noin!

Ainekset:

700g maustamaton kanasuikale
140g pekonia 
150g porkkanaa
150g juuri selleri
2 punasipuli
1 punainen paprika
1 appelsiini
250g herkkusieniä
3 valkosipuli
peukalon kokoinen inkivääri
500g tomaattimurskaa
500g paseerattu tomaattikastike
2-3 rkl aurinkokuivattutomaatti
3 rkl dijon hunaja
3 rkl balsamico
1-2rkl tikka masala currytahna (melkein mikä tahansa currytahna)
2-3 rkl currya
2 rkl juustokumina
1-2 rkl smoked paprika
1tl murskattuja korianterin siemeniä
1tl - 1 rkl kanelia
1-2 rkl timjami
3-4 laakerinlehti
1-2 tl valkopippuri
oliiviöljy
mustapippuria
(1,5 dl vettä)
(voita)
Ohje:

Tee ensivalmistelut ensin ja laita uuni lämpeämään 250 C ja pilko rennosti kasvikset porkkana, juuri selleri, paprika, valkosipuli ja inkivääri.
Paista ensin kanasuikaleet aurinkokuivatuntomaatinöljyssä nopeasti kuumalla pannulla hieman antaen väriä, ja mausta pienellä suolalla ja mustapippurilla ja siirrä syrjään. Paista kuumalla pannulla siivuiksi leikatut herkkusienet oliiviöjyssä antaen niihin hieman väriä, ja mausta pienellä suolalla ja mustapippurilla ja siirrä syrjään. Paista kuumalla pannulla pienemmäksi pilkotut pekonin palaset antaen niihin kunnolla väriä. Kun pekonit ovat sopivasti paistuneet lisää joukkoon pilkotut kasvikset ja paista pannu kuumalla antaen niihin kunnolla väriä ja mausta pienellä mustapippurilla ja siirrä uunivuokaan/pataan. Seuraavaksi herättele öljyssä kuiva mausteet miedolla lämmöllä paistin pannulla ja lusikoi uunivuokaan. Lisää uunivuokaan myös kanat, herkkusienet, tomaattimurska, paseerattutomaattikastike, aurinkokuivattutomaatti, dijon, balsamico, laakerinlehdet ja pieneksi pilkottu appelsiini. Laita pata kansi päällä tai uunivuoka foliolla, jossa haarukalla tehtyjä reikiä, uuniin ja käännä uunin lämpö noin 150 C ja paista ainakin noin 3 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa ja muista maistella ja tarvittaessa maustaa. Annoksen koottuasi voit viimeistellä sen pienellä nokareella voita ja mielesi mukaan ihan pienellä ripauksella kanelia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti