11. lokakuuta 2015

Vanhan kunnon lämpimät voileivät

Näistä tulee niin hyvän makuiset muistot mieleen lapsuudesta. Söimme meinaan todella usein lapsuuden kaverini kotona hänen äitinsä tekemiä lämpimiä tonnikala voileipiä, jotka olivat yksinkertaisuudessaankin niin hyviä. Vanhojen muistojen virkistämiseksi ajattelin tehdä niitä omissa läksäri juhlissani ystäville iltapala tarjottavaksi. Nyt vain täytteeksi sattui vähän sitä sun tätä, mutta kaikki tarvittava siltin löytyi, eli rapea paahtoleipä, juustoraaste ja oregano.

Ohje:
Itse paahdoin ensin vähän öljytyt paahtoleivät 225 C uunissa rapeiksi. Sitten levitin ensin leipiin hunaja dijonia ja sitten kokosin päälle karamellisoitua balsamico punasipulia, paistettuja balsamico paprikoita, smoked paprikalla maustettua jauhelihaa, metvurstin siivuja, sinihomejuustoa ja tottakai päälle mustapippuria, juustoraastetta ja oreganoa. Täytteiden kasamisen, todellakin kasamisen, jälkeen laitoin ne takaisin uuniin ja otin pois sieltä kun juusto on sopivasti sulanut.


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti