16. helmikuuta 2016

Lammaskaalijuuriselleripaistos Stoutilla

 





Mullahan on tapana selailla ruokablogeja tarkotuksena löytää ispiraatiolle pohjaa tai ihan vaan hyviä valmiita reseptejä. Tässä sanoisin on erityisen hyvä löydös valmiista hyvästä reseptistä. Valitettavasti, kun olen tyhmä, niin en muista kenen blogista tämä on, mutta kiitos sille ken lienet. Muutin reseptissä oikeastaa vaan ainesten määrän tuplaksi, koska lihamyyjällä oli pienin pakastettu pala lampaanjauhelihaa 700g. Okei muutin vähä vielä reseptiä, laitoin joukkoon hieman juuri selleriä ja dijon hunajasinappi ja tumman sokerin vaihdoin vaaleaan, koska sitä ei kaapista löytynyt. Muuten jätin koskematta alkuperäiseen reseptin mausteisiin.

Ps. Nautin ruokaa töissä seuraavana päivänä jasminriisin kera, koska sitä oli jääkaappiini jäänyt edellisestä safkasta. Toimi ton riisin kanssa myös erinomaisesti.

Ainekset: 

700 g karitsan jauhelihaa
300 g suikaloitua valkokaalia
100g juuri selleri
2 iso keltasipulia 
5 valkosipulin kynttä
noin 1/2 puska tuoretta meriamia sekä timjamia (tai 2-4 tl kuivattuja)
n. 4 tl suolaa
n. 3 tl tummaa sokeria (itse käytin vaalea sokeria)
3 tl dijon hunajasinappia.
20 vastarouhittua mustapippuria
4-5 vastarouhittua maustepippuria
75 g voita
5 dl portteria tai stouttia mahdollisimman vähän kitkerää, IBU mieluiten reilusti alle 50 (Itse laitoin Young´s, Double chocolate, Stout)
1 rkl jauhoja
2-3 perunaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Viipaloi sipulit ja suikaloi kaali. Sulata puolet voista ja rus kista sipulia siinä keskilämmöllä viitisen minuuttia – ripaus suolaa ja teelusikallinen sokeria sekaan niin sipuli karamellisoituu oikotietempulla nopeammin (voit myös karamellisoida sipulin perinteiseen tapaan miedolla lämmöllä ja ajan kanssa).
Kun sipuli on makeaa ja kullanruskeaa, lisää pannulle kaali sekä yrtit. Pehmitä kaalia tovi ja siirrä sitten syrjään. Paista karitsan jauheliha ruskeaksi kahdessa osassa ja sekoita kaaliin. Sitten voitkin laittaa seoksen takaisin pannulle ja lisätä oluen. Hauduta seosta miedolla lämmöllä muutama minuutti, mausta ja ripottele sekaan jauhot. Sekoita hyvin ja keittele vielä muutama minuutti, jotta neste suurustuu.
Kaada seos uuni vuokaan. Viipaloi perunat ohueksi ja peitä muhennos viipaleilla. Lisää päälle vielä nokareet voita. Paista uunin keskitasolla, kunnes peruna on kypsää ja kauniin ruskistunutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti