8. helmikuuta 2016

Arkista kermauunikanaa ja riisiä kukkakaalilla


Arkista ja helppoa safkaa piti saada tehtyä, joten kaupasta nappasin mukaan halvinta kanaa ja kaapeista tyhjensin mausteeksi mukaan mitä ikinä löytyikään. Ja eikun koko hässäkkä vain uuniin kolmeksi tunniksi hautumaan.

Lisukkeeksi halusin jotain piristävää. Hetken pohdittuani mieleeni pongahti, joskus kauan sitten tv:stä näkemäni Jamie Oliver kukkakaaliriisi, jota kylläkin näkee nykyään vähän siellä sun täällä. Jos oikeen muistan, niin alunperin Jamien idea kukkakaaliriisissä oli, että sillä voi vaihtaa hiilarit eli riisit pois ateriasta. Itse kylläkin en suostu hiilareitani jättämään pois ateriastani, joten sekoitin kukkakaalimurun riisin joukkoon. Lisä makua hain vielä riisiin kasvisliemikuutiolla, neilikalla ja kuminalla, ja lisäsin joukkoon vielä pakasteherneitä, kevätsipulia ja tuoretta basilikaakin. Jälkikäteen ajateltuna joukkoon olisi voinut lisätä ripauksen valkopippuria.

 Hyvä perus arkisafka, jota on helppo tulevaisuudessa muokata mieleisensä mukaiseksi.

Ainekset:

Kermauunikana

1kg kanan ohut(file)leike
4 dl ruokakerma (6%)
3 valkosipulia
2 sipulia
1 porkkana
1 varsiselleri
tuore basilika
1 rkl murskattu korianterinsiemeniä
1 rkl smoked paprika
1 rkl currya
1 rkl juustokumina
4 tl dijon hunaja
2 rkl aurinkokuivattutomaattia suikale
aurinkokuivattutomaattin öljyä
3 rkl balsamico
1 lime
mustapippuri
suola

Riisiä kukkakaalilla

150g kukkakaali murua
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
2 neilikkaa
1/2 tl kuminaa
1/2 kasvisliemikuutio
100g herneitä
kevätsipulia
basilikaa
(ripaus valkopippuria)


Ohje:

Aloita uunikermakana pilkkomalla porkkana, varsiselleri ja sipulit, ja siirrä syrjään. Laita pannulle loraus aurinkokuivatuntomaatin öljyä ja mittaa sekaan kuivamausteet ja herättele niitä pannulla, ja siirrä sitten uunivuokaan. Kuulota seuraavaksi tavallinen sipuli panulla ja siirrä vuokaan. Paista melko kovalla lämmöllä porkkanat ja varsillerien palat pannulla antaen niihin paistoväriä. Ja siirrä ne sitten vuokaan. Paista kanat todella kuumalla pannulla molemmilta puolilta paisten, vain sen verran että lihasyyt sulkeutuvat. Paista samalla valkosipuli ja mausta kanat suolalla ja mustapippurilla ja siirrä nekin uunivuokaa. Lisää uunivuokaan vielä ruokakerma, balsamico, lime mehuineen ja kuorineen, dijon ja tuore basilika. Sekoita vuoka hyvin. Laita päälle foliota ja johon voit iskeä haarukalla muutaman reijän. Laita uuniin vaikka 175 C  noin 3 tunniksi.

Kun kermauunikana on melkein valmis, voit aloittaa riisin valmistuksen. Pilko tehosekoittimella kukkakaali melko pieneksi muruksi ja siirrä syrjään. Keitä vesi kuumaksi veden keittimellä. Kaada 1,5dl riisä kattilaan ja tuplasti eli 3dl kuumaa vettä perään. Mausta riisi jo alku vaiheessa kasvisliemikuutiolla, neilikalla, kuminalla ja ripauksella valkopippuria. Kun riisi alkaa olemaan juuri melkein valmis lisää joukkoon kukkakaali ja jäiset pakasteherneet. Sekoittele hetki ja annan kukkakaalin hieman kypsiä ja herneiden sulaa. Voit halutessasi lisätä hieman kuumaa vettä joukkoon. Kaada lopuksi riisi kulhoon/lautaselle, jolloin voit viimeistellä sen vaikka kevätsipulilla ja tuoreella basilikalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti