24. helmikuuta 2016

Tomaattinen aurasavukinkkuperunalaatikko hässäkkä


Hawaiji pitsan teosta jäi vähän kaikenlaisia tähteitä yli, joista päätin tehdä tällaisen erittäin maukkaan hässäkän. Tätä todellakin teen joskus uudestaan.

Ps. Toimii tämäkin myös erinomaisesti lammaskaalijuuriselleripaistokseni kanssa.

Ainekset:

3-4 perunaa
n. 200g savukinkku (voimakas)
500g paseerattutomaattikastike + 2 dl pitsapohjan kastiketta
n. 1 dl valkosipuliöljyä (10-12 valkosipulin kynttä)
1 kpl punasipulia
2 rkl balsamico
n. 1/2 aura sinihomejuusto
1 tl smoked paprika jauhe
oreganoa
voita/oliiviöljyä
mustapippuria
1 puska basilika

Ohje:

Aloita tekemällä valkosipuliöljy ja tomaattikastike mun tomaattipastan reseptin mukaisesti. Paista sitten pannulla savukinkkusta leikattuja suikaleita, jotta saat niihin vähän paistopintaa, lisää sitten ne  tomaattikastikkeeseen. Mausta kastike vielä smoked paprikalla. Kuulota ohuiksi suikaleiksi leikatut punasipulit pannulla. Kun punasipulit ovat kuulottuneet, laita levy hieman kovemmalle ja lisää balsamico, pieni suola ja pippuri sipuleihin, ja siirrä syrjään. Leikkaa perunat ohuiksi noin 5ml paksuisiksi siivuiksi.

Voitele vuoka voilla ja kasaa perunat tasaiseksi kerrokseksi. Mausta perunat oreganolla ja mustapippurilla, ja lisää päälle vähän balsamicopunasipuleita ja sinihomejuustoa. Kaada sitten ohuehko kerros tomaattikastiketta, jonka päälle aloita uusi peruna kerros. Laatikon päälle kasaa ensin oreganoa, mustapippuria, punasipuleita ja sitten tomaattikastike ja päälle murusta jäljelle jäänyt homejuusto. Paista 175 C noin 1,5 h tai kunnes on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti