16. helmikuuta 2016

Muskottipähkinäkermaperunat ylijäämä yrteillä

Edellisen ruuan, eli lammaskaalipaistoksesta, jäi ylijäämäksi perunoita ja puolikkaat puskat meiramia ja tinjamia. Nämä päätin käyttää hyväkseni, joilloin sain oivan lisäkkeen lammaskaalipaistokselle. Hain kaupasta vain 2dl kuohukermaa ja muut loput ainekset löytyivätkin jo kaapista. Itseasiassa totesin myöhemmin, että 2dl kuohukermaa ei kyllä riitä mihinkään, mutta liian laiskana en jaksanut lähteä uudestaan kauppaan vaan korvasin sen tällä kertaa rasvattomalla maidolla. Toki suosittelen pelkän kuohukerman käyttämistä, mutta itseasiassa maku ei ainakaa yhtään siitä kärsinyt, varsinkin kun ruuan päälle heitti nokareet voita ennen uuniin menoa.

Ainekset:

4  isoa perunaa
1/2 tuoretta meiramia
1/2 tuoretta timjamia
2 dl kuohukermaa
3dl rasvaton maitoa (tai kuohukermaa)
6 valkosipulinkynttä
0,5-1tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl valkopippuria
2 tl suolaa
3-4 tl dijon hunajasinappi
2rkl voita

Ohje:

Aloita laittamalla kokonaiset valkosipulin kynnet kuorineen pieneen kasariin, ja kaada päälle kylmää vettä juuri sen verran että peittyvät. Keitä vesi hitaasti pienellä teholla poreilevaksi eli noin 5 min. Kaada vesi pois ja toista sama homma toiseen kertaa. Samalla kun kynnet keittyvät voit leikata perunat noin 5ml pakuiksi, ja siirrä syrjään. Kun olet keittänyt kynnet kaksi kertaa, ovat ne tässä vaiheessa hieman pehmenneet ja niiden suurin osa kitkeryydestä on hävinnyt. Kaada vesi pois ja kuorin kynnet. Laita kynnet kasariin ja kaada päälle kerma, ja meirami ja tinjamin puskat. Keitä hiljaa poreilevana noin 5min. Laita kynnet ja osa kermasta tehosekoittimeen, ja mausta muskottipähkinällä, valkopippurilla, dijonilla ja suolalla. Pyöräytä sen verran että kynnet pilkoutuvat pieneksi. Kaada sitten loputkin kermat joukkoon. Kun kaadat kermaa, nypi samalla yrttien oksat pois joukosta. Kannattaa puristaa pehmeinneistä yrteistä kaikki kerma, yrttisenä makuineen, joukkoon mukaan. Lado perunat mielesi mukaan noin 5 x 20cm kokoiseen vuokaan. Kaada kermajoukkon ja laita voi nokareita pinnalle. Paista uunin keskiossaan noin 175C ja noin 1.5h. Kun ruoka on kypsynyt tarpeeksi, ota pois uunista ja anna sen noin 30min levätä pöydällä ennen tarjoilua.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti