29. helmikuuta 2016

Nachosalaatti mausteisella kanalla ja cheddar kastikkeella


Cheddar kastike, nam!! Tosiaan löysin aivan yksinkertaisen cheddar reseptin Hella ja Houkutus ruokablogista ja ihastuin täysin sen yksinkertaisuuteen ja ihanaan yli juustomaisuuteensa. Todella hyvä ja helppo kastike nacho tai mikä ettei johonkin muuhunkin ruokaan. Joten cheddar kastikkeen ja luokkatoverini kanssa joskus käyty keskustelu nachoruuista, sai meikäläisen inspiroutumaan tällaiseen tällä kertaa.



Salaatin ainekset näkyy tuossa yläpuolella. Kuvasta tai kuvista puuttuu vain maissit ja avokadot, mitkä unohtui kovan nälän takia. Salaatin ainesten suhteita en laita, koska sen määrittäköön jokainen itse. Ajattelin ottaa ylös vain kanan mausteet, jotka meinaan sopivat todella hyvin salaattiin. Lisäks tietysti otan cheddar kastikkeen yksinkertaisen reseptin ylös, vaikkakin sen muistaa tyhmenpikin kotikokki kuten minä.

Nachosalaatti mausteisella kanalla ja cheddar kastikkeella
 
mausteista kanaa
cheddarkastiketta
nachoja (suolatutkin käy)
jäävuorisalaattia
punasipulia
oranssia paprikaa (makeuden vuoksi oranssi)
kirsikkatomaattia
avokadoa
maissia
korianteria
jalapenos
mustia oliiveja
chiliä

Mausteista kanaa: 

n. 500g suikaloitua kanaa
2-3 valkosipulin kynttä
0,5-1 rkl smoked paprika
1 rkl kukkurallinen juustokumina
1 rkl kukkurallinen korianteria jauhettu
1 tl dijon hunajasinappi
0,5 limen mehu
mustapippuria
suolaa
öljyä

Herärrele paistinpanulla kuivamausteet öljyssä, varo polttamasta. Siirrä syrjään ja paista valkoipulia pannulla. Kun valkosipuli on hieman paistunut lisää kanat pannulle ja paista. Kun kanat ovat hetken aikaa paistuneet mausta limen mehulla, dijonilla, mustapippurilla ja suolalla. 



Cheddarkastike:
  
1 dl maitoa (rasvatonkin käy)
200g cheddar
mustapippuri

"Kuumenna maito kiehumispisteeseen ja nosta kattila hellalta. Sekoita joukkoon paloiteltu / raastettu cheddarjuusto, kunnes juusto on kokonaan sulanut. Mausta ripauksella mustapippuria." Hella ja Houkutus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti