13. syyskuuta 2015

Aurinkokuivattutomaattinen kanamakaroonilaatikko


Olen tässä pikku hiljaa taas valmistautumassa opiskeluympyröihin, joka tarkoittaa myös opiskalusafkaan palaamista. Usein sitä tulee tehtyä perinteistä makaroonilaatikkoa, joten halusinkin siis tehdä jonkun uudehkon version siitä, koska vaihtelu kummasti virkistää.

Ps. Kanan tilalla voi olla se perinteinen jauheliha, sillä noi mausteet sopii siihenkin loistavasti.

Ainekset:
400g maustamaton kanasuikale
400g makaroonia
3-5 rkl kuutioituja aurinkokuivattutomaatti 
aurinkokuivattutomaatinöljyä
200g creme bonjour aurinkokuivattutomaatti
2 rkl balsamico
2 tl hunaja dijon
1-2 tl smoked paprika
1-2 iso punasipuli
1-2 pientä fenkolia
1-2 punainen paprika
2 valkosipulia 
tuoretta basilikaa
4 kananmunaa
4 dl rasvaton maito
1 rasia kirsikkatomaatti
mustapippuri
suola
(parmesaania)

Ohje:
Aloita pilkkomalla kasvikset kohtalaisen isoiksi paloiksi. Levitä ne uunipelille ja mausta mustapippurilla, suolalla ja aurinkokuivatuntomaatinöljyllä, ja paista 200 asteisessä uuniissa noin 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat mielestäsi sopivasti paahtuneet. Kun kasvikset paahtuvat uunnissa kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista aurinkokuivatuntomaatinöljyssä valkosipulit ja kanasuikaleet. Kun kanoissa on sopivasti paistoväriä mausta smoked paprikalla, kuutioiduilla aurinkokuivatullatomaatilla, dijon hunajalla, mustapippurilla ja suolalla. Älä mielellään paista kanoja täysin kypsiksi. Siirrä kanat sivuun odottamaan. Kun kasvikset ovat paistuneet aikansa, ota ne pois uunista ja mausta balsamicolla ja siirrä nekin syrjään odottamaan. Keitä makaroonit suolavedessä ja samalla kun ne keittyvät sekoita kananmunat, maito, creme bonjour ja mustapippuri vispilällä sekaisin. Kaada kaikki ainekset sekaisin uunivuokaan ja masuta basilikalla, ja vielä jos kaapista löytyy niin raasta päälle parmesaania. Paista 200 asteessa noin 1 tunnin ajan, mutta muista laittaa 45 miinuutin kohdalla puoliksi pilkotut kirsikkatomaatit öljyttyinä laatikon pinnalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti