5. syyskuuta 2015

Ruishamppari balsamico marinaadilla fenkolista hurmaantuneena


Tämä ruoka sai alkuunsa siitä, että halusin yrittää tehdä tietynlaista balsamico marinaadia ja samalla hullaantuneen fenkoliin ravintola Kaskiksen takia. Marinaadista ei tullut koostumukseltaa juuri semmoista mitä hain, mutta maku sopi loistavasti hampurilaispihvin kanssa. Fenkoliin olen täysin hulaantuneena Kaskiksen takia, jossa fenkolista oltiin tehty taivaallisia asioita. Ja kun näin Kananpoikien Bistro ruokablogissa fenkolia sisältävän punakaali-fenkolislaw reseptin, oli sitä pakko käyttää omalla tavalla hyväksi. Muut ainekset sitten vain rakentuivat näiden kahden ympärille. Ja niitä muita oli paahdettu ruisleipä, korianteri, kurkku (suolakurkku olis ollu parempi), tomaatti ja aurinkokuivattutomaattihomejuustotahna.

Balsamico marinaadi  + hampparipihvi
2 dl balsamico
3 valkosipuli (murskattuna)
1/2 rosmariinin oksa (pilkottu pieneksi)
1/2 appelsiinin kuori
1/3 appelsiinin mehu
(kuiva mausteita 1/2 tl)
kaneli
curry
kumina
juustokumina
korianterin siemeniä
smoked paprika
8 neilikkaa
2 laakerinlehti
8 rkl fariinisokeri
suola
mustapippuri 

+ Hampparipihvi

Ohje
Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna marinaadin keittyä miedolla lämmöllä puoleen. Kun paistat hampurilaispihviä sivele marinaadia pihvin päälle sudilla.

Keräkaalipunasipuli-fenkolislaw
75g fenkolia
n. 200g keräkaalia
1/2 keskikokoinen punasipuli
2dl creme fraiche
3 rkl majoneesi
1 tl dijon hunaja
1 rkl valkoviinietikka
suola
mustapippuri

Ohje
Leikkaa höylällä todella ohuiksi suikaleiksi fenkoli, kaali ja punasipuli. Sekoita niiden joukkoon loput ainekset ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunnin.

Aurinkokuivattutomaattihomejuustotahna
n. 3 rkl murskattua aurinkokuivattutomaattia
n. 70g sinihomejuustoa
mustapippuria

Sekoita ainekset tehoisekoittimessa tahnaksi ja levitä kuuman ruisleivän päälle.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti