26. syyskuuta 2015

Kaurakeksit suklaalla ja pähkinä murulla


Löysin äitini jostain vanhasta reseptikirjasta näiden kaurakeksien reseptin, ja olihan se sitten testattava kun näytti niin helpolta. Kaurakeksit löysivät tiensä taas yhden ystäväni syntymäpäivälahjaksi.

Ainekset:
1 dl kaurahiutale
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1/4 kermaa
1/4 siirappia
75g sulaa voita tai margariinia
1 tl vanilijasokeri
iso kourallinen murskattuja maapähkinä tai pistaasi murua

Ohje:
1. Kuumenna uuni 200 C:seen.
2. Voitele pelti tai levitä sille leivinpaperi
3. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri, vanilijasokeri ja pähkinät
4.Lisää kuivien aineiden joukkoon kerma, siirappi ja sula rasva. Sekoita hyvin.
5. Nosta taikinasta pellille kokkareita kahdella pikkulusikalla. Laita ne pellille harvakseen, jotta ne mahtuvat leviämään. (itse lyttäsin niitä vähäsen, koska halusin niistä oikein ohuita)
Taikinaa riittää kahdelle pellille
6. Paista uunin yläosassa reunoilta ruskeiksi ja irrota jäähtyneitä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti