11. syyskuuta 2015

Syysmasennukseen sopiva rusinakermapasta


Syysmasennus iskemässä, joten tarvitaan kovat panokset käyttöön, eli rusinakermapastaa höystettynä juustotortellonipastalla, voissa paistetuilla herkkusienillä, fenkolilla ja kirsikkatomaateilla, ja rapella pekoni muruilla (unohtui laittaa kuvaan. Ei ketuta ei). Olen tosiaan pitkään halunnut tehdä tätä toisen kerran uudestaan, mutta tällä kertaa tuoretäytepastan kera. Nyt toki tuoretäytepasta oli Rainbown valmis Tortelloni juustotäytteisiä, joten parannettavaa kyllä riittää vielä seuraavaan kertaan tekemällä vielä niitä itse. Täytteenä silloin voisi olla juustoinen ruohosipulisitruunatäyte, ehkä? Lisäksi tällä kertaa pastan joukkoon tuli myös muita lisukkeita, kuten tottakai fenkolia johon olen edelleen hullaantuneena, toki hyvällä lopputuloksella.

Ps. Kannattaa maustaa herkkusienet paistaessa vielä balsamicolla.

Rusinakermapastaa
2dl kuohukermaa
1,5 valkosipuli
1,5 tl dijon hunaja 
1/2 sitruunan kuorta 
1 rkl sitruunan mehua
3 rkl balsamico
3 rkl rusinatahnaa
kourallinen basilikaa
2 rkl pastan keitinvettä
250g tuoretäytepasta (Rainbow Tortelloni juusto)
0,5 tl mustapippuri
suola

+ herkkusieni, kirsikkatomaatti (maustettu paistettaessa balsamicolla), fenkoli, pekoni ja parmesaani (sitruunan kuorella maustettu)

Ohje:
Aloita paahtamalla pekoni 200 asteisessa uunnissa alimmalla tasolla noin 15-17 minuutiksi. Kun pekoni on sopivan rapea, ota pois uunista ja laita pekonin palaset talouspaperin sisään, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Aloita sitten kastikkeen teko paistamalla pilkottu valkosipuli pienessä kasarissa. Kun valkosipuli paistunut sopivasti lisää rusinatahna ja sulattele sitä hetki levy keskikovalla. Lisää joukkoon balsamico ja anna hieman kiehahtaa. Kaada joukkoon kerma, jonka mausta mustapippurilla, sitruunan kuorella, dijonilla ja suolalla, jotta varsinkin mustapippuri ja sitruuna ehtii pehmetä maultaan. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä puoleen. Kun kastike alkaa olemaan valmis keitä suuressa määrässä, suolalla maustetussa, vedessä Tortellionit noin 4-5 minuuttia. Kuumenna kastike lämpimäksi ja lisää nokare voita ja sitruunan mehua, ja kaada sihdatut Tortellionit kastikkeen joukkoon. Kärsivällisesti anna kastikkeen imeytyä pastaan. Tarjoile pasta sitruunankuorella maustetulla parmesaanilla, tuoreella basilikalla ja muilla mainituilla lisukkeilla. Viimeistele vielä mielesi mukaan mustapippurilla ja sitruunan mehulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti