8. syyskuuta 2015

kanaa balsamicomarinaadilla ja fenkolijuuriselleripyreellä


Ylimääräinen balsamicomarinaadi ruishampparista tarvitsi uuden isännän, joten tällä kertaa isännäksi joutui kanafilee. Kuvassa kana lepää kuminaneilikkariisillä ja uunissa paistetulla punasipulin ja paprikan päällä, jonka vierelle on levitetty fenkolijuuriselleripyree.

Kanaa balsamicomarinaadilla
Kanaa filee
ruishampparin balsamicomarinaadi
voita

Ohje: 
Aloita marinoimalla kana jääkaapissa mielellään noin yhden vuorokauden ajan. Marinoituaan aikansa ota kana huoneen lämpöön ja anna sen lämmetä huoneen lämpöiseksi. Voit laitta uunin 225 asteeseen lämpimään. Paista kana voissa molemmilta puolilta nopeasti, jotta vain lihasyyt umpeutuvat ja kana saa pienen paisto värin pintaan. Siirrä sitten kana uunniin ja anna paistua noin 8-12 min. Ota kana pois uunista ja muista antaa levätä ennen leikkaamista.

Fenkolijuuriselleripyree
170g/1 keskikokoinen sipuli
130g juuriselleri
1 kpl pieni fenkoli
2 rkl creme bonjour aurinkokuivattu tomaatti
aurinkokuivattutomaattiöljyllä
mustapippuri
suola

Ohje
Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen. Pilko fenkoli, sipuli ja juuriselleri rennolla asenteella saman kokoisiksi lohkoiksi. Levitä ne pelille ja mausta mustapippurilla, suolalla ja öljyllä. Paista uunissa noin 40min. Soseuta seuraavaksi kasvikset tehosekoittimessa maustettuna creme bonjourla.
 
+ kuminaneilikkariisi
+ uunivihannekset  

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti