24. elokuuta 2015

Falafeleja muilla herkuilla



Olen aina halunnut tehdä falafeleja, ja nyt vihdoin sain ne tehdyksi. Yksi ruokablogin pitämisen hyvistä puolista näyttääkin olevan, että samalla tulee seurattua muiden blogeja ja löytää hyviä reseptejä, tai niin kuin tällä kertaa,  juuri semmoisen ruuan mitä on aina halunnut kokeilla keittiössä. Löysin näiden falafelien reseptin ruoka blogista nimeltä Jerryn keittiöstä, eli iso kiitos Jerrylle. Nappasin Jerryn reseptistä vielä paistetut halloum juusto idean, koska se kuulosti myös hyvältä idealta, mitä se toki myös olikin. Itse lisäsin soppaan vielä höyrystettyjä kookossämpylöitä, raikasta kurkkusalaattia, sitruunaistajugurttia, grillattua maissia, aurinkokuivattua tomaattia, chili tahnaa ja pieniksi kuutioituja paprikoita ja tomaattia. Purista vielä vähän sitruunan mehua koko annoksen päälle ja huuhdo ateria alas Indian Pale Ale:lla.

Ps. Erityisesti noi kookos sämpylät sopisi todella hyvin mausteisten falafelien kanssa.
Pps. Nää falafelit tuntuu vaan maistuvan päivä päivän jälkeen paremmilta. Näin neljäntenä päivänä jugurttikastike on loppu, mutta onneksi kaapista löytyi rasvatonta raejuustoa (n. 200g), jonka maustoin 1rkl majoneesi, 1tl hunaja dijon, sitruunanmehulla ja mustapippurilla.

Falafeli ohje (Kopioitu Jerryn keittiössä blogista):

Ainekset:
2tlk esikäsiteltyjä kikherneitä
puolikas sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
persiljaa, korianteria, minttua, basilikaa
1tl kutakin: jauhettua kuminaa, juustokuminaa, cayennepippuria, savupaprikajauhetta
puolikkaan sitruunan mehu
3-4rkl maissijauhoja
oliiviöljyä paistamiseen
Ohjeet:
Aloita murskaamalla kikherneet haarukkaa tai survinta käyttäen. Halutessasi voit rikkoa ne myös tehosekoittimessa. Silppua yrtit sekä sipuli ja valkosipuli mahdollisimman hienoksi hakkelukseksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja vaivaa käsin tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile pieniksi palloiksi ja sivele kevyesti öljyllä. Paista öljytyllä leivinpaperilla 200-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan. Käännä falafelit varovaisesti puolessa välissä paistoaikaa.

Kurkkusalaatti (by Jamie):

Ainekset:
kurkkua
korianteria
soijaa
valkoviinietikka/(riisiviinietikka)

Ohjeet:
Leikkaa kurkku ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Mausta kurkut kulhossa oman maun mukaan korianterilla, soijalla ja valkoviinetikkalla. Sekoita ja paina kurkkuja muutama kerran kulhossa, ja sitten purista suurin osa nesteistä pois niistä ja tarjoile lautaselle.

Kookos sämpylät (by Jamie):

Ainekset:
purkki vähärasvaisempaa kookos maitoa
2 purkkia itse kohoavaa jauhoja

Eli itse kohoviin jauhoihin tulee
2,5dl jauhoa
1tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa

Ohjeet: 
Sekoita ainekset tehosekoittimessa. Kaada taikina pöydälle ja kaada jauhoja taikinan päälle ja työstä taikinaa vielä vähän. Tee taikinasta pitkulainen ja leikkaa se kahdeksaan eri osaan. Laita sämpylätaikinat muffinssi vuokiin, joka suojaa sämpylää liialliselta höyryltä, ja höyrystä ne noin 10min, kun ovat kypsyneet ja kohonneet tarpeeksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti