30. elokuuta 2015

Synttärilahjaksi kolmentäytteenpeltipitsaa



Mitäs sitä muuta voi antaakaan ystävälle syntymäpäivälahjaksi kuin hyvää ruokaa. Tehtiin siis ystäväni avustamana kolmentäytteen peltipitsaa, johon ensimmäiseen täytteeseen tulee mozzarellaa oliiveja, kirsikkatomaatteja ja tuoretta basilikaa. Toinen täyte sisältää chorizo makkaraa (Barcelonasta), mozzarellaa, punasipulia, paprikaa ja tuoretta rosmariinia. Ja viimeiseen täyteeseen tulee valkoviinietikkaisiaherkkusieniä, vuohenjuustoa ja tuoretta salviaa.

Ps. Pitsapohja jonka teimme oli muuten synttärisankarin kertoma resepti. Ja hyvä olikin.

Pitsapohjan ohje:

2dl vettä
0,5 tl sokeria
0,5tl suolaa
1 kuivahiivapussi
5 dl jauhoja
1 rkl oliiviöljy

Kädenlämpöiseen veteen sokeri suola ja jauhot joihin hiiva sekoitettuna. Sit öljy lopuks ja mömmöttää yhteen. Ei anna taikinan nousta vaan leipoo sen pohjaksi heti ni se nousee sit uunissa hyvin.

Tomaattikastike:

400g Mutti tomaattimurska (mahdollisimman hyvä laatuista eli makeaa)
1 valkosipuli
kourallinen basilika
oliiviöljy
mustapippuri
suola

Paista valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kastikkeen porista noin puoleen, jotta tomaatti kypsyy ja suurin osa nesteistä haihtuu, jolloin maut voimistuvat. Lisää lopuksi basilika ja kastike on valmis. Levitä kastiketta pitsapohjaan vain ohut kerros.


Valkoviinietikkaisetherkkusienet (Gordonin ohje):

pannullinen pilkottuja herkkusieniä
1 kpl iso kevätsipuli/salottisipuli
1 dl oliiviöljyä
3-6 rkl valkoviinietikka
1 tl dijon hunajasinappi
salviaa
mustapippuri
suola

Riippuen herkkusienien koosta, pilko herkkusienet puoliksi tai neljäänosaan. Sopiva määrä sieniä on kun paistinpannun pohja täyttyy täysin sienistä. Ota sienet kuitenkin ensin sivuun kulhoon ja laita paistinpannulle muutama rkl öljyä. Kun öljy alkaa melkein savuamaan lisää herkkusienet paistumaan. Paista levy koko ajan täysillä ja anna väriä sieniin, aina vain silloin tällöin sekoittaen, ja lisää suola ja mustapippuri. Sienien on tarkoitus paistua ei keittyä. Kun sienet ovat saaneet paistopintaa lisää pitkiksi suikaleiksi pilkottu sipuli joukkoon sekoittaen ja hetken paistaen. Sitten lisää reunoilta kaataen valkoviinietikka ja etikka keitetään niin kasaan, että pannulla ei näy enää nestettä, ja sitten vasta sekoita uudestaan seosta. Lisää kunnon loraus oliiviöljyä ja paista hetki vielä, kun seos on melkein valmis lisää salvia ja dijon, ja kaada seos jäähtymään. Sekoittele aina välillä seosta jäähtyessään, jotta maut sekoittuvat kunnolla. Laita jääkaappiin marinoitumaan, sillä sienet vain paranevat päivä päivältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti