29. elokuuta 2015

Hernekeittoa intialaiseen


 
(Piti ottaa toinenkin kuva koska unohtui jugurttikastike kuvasta)

Falafelien makumaailman innoittamana halusin tehdä jotain mausteista, vaikka intialais tyylistä. Katselin erilaisia intialaisia  reseptejä, ja monessa toistui linssit ja muut idut. Itse mietin että ei noita kaapista kyllä löydy, mutta hernekeittoa kylläkin. Ajattelin sitten testa pystyykö valmishernekeitto korvaamaan tuollaiset idut, ja kyllähän se pystyy omalla tavallaan.

Hernekeittoa intialaiseen
(noin kaikkea) 
1 tlk eli 400g Mutti tomaattimurska
1-2 tl dijon orginal
1 tl cayenpippuri
1 tl curry
2,5 rkl tikka masala currytahna
1 tl juustokumina
1 tl smoked paprikajauhe
1 tl murskattuja korianterin siemeniä
1 dl (1/2 kanaliemi kuutio, 2dl kiehuvaa vettä, 2-3 laakerinlehti)
2 dl kookosmaitoa
1/3 prk valmishernekeittoa
1 iso sipuli (kaapissa oli kevätpunasipuli)
3 valkosipulinkynttä
140g juuriselleri
rypsiöljyä
kourallinen paahdettua maapähkinää
korianteria
sitruunan mehua
(1 tl seesamöljyä)

Kuminakanaa fenkolilla
kumina siemeniä
voita
suola
mustapippuri
fenkolia

Sitruunaistajugurttia
jugurtti
melkein kokonainen sitruunan kuori
sitruunan mehua
mielellään kokonaisen korianterin varret ja hieman myös lehtiä
mustapippuria
suola

Riisi
mukillinen riisiä
2 mukillista vettä
viipale sitruunaa
10 neilikkaa
suolaa

Vihreätpavut soijakastikkeella
Vihreitäpapuja
soija
valkosipuli
paahdettu maapähkinä
öljy

Paistettuvuohenjuusto
vuohenjuusto
smoked paprika jauhe
oliiviöljy 

Naanleipä
naanleipä
voita

Valmistus:

Voit aloittaa tämän kastikkeen teon jo vaikka edellisenä päivävä, sillä jääkaapissa se vain luultavasti paranee. Aloita ensin esivalmisteluista eli pilko sipulit ja juuriselleri, ota kaikki mausteet lähettyville, avaa tölkit ja paahda pannulla kuoritut maapähkinät. Vielä viimeiseksi kuumenna vesi ja lisää siihen likoamaan kanaliemikuutio ja laakerilehdet. Itse kastikkeen valmistuksen voit aloittaa paistamalla ensin valkosipulit pannulla, ja siirtäen ne sitten sivuun. Paista kuumalla pannulla seuraavaksi kevätsipuli ja juuriselleri. Kun juurisellerissä on kunnolla väriä, lisää joukkoon valkosipulit, tikka masala currytahna ja muut kuivamausteet, ja anna hetken aikaa miedolla lämmöllä mausteiden herätä. Lisää sitten tomaattimurska ja anna tomaatin kiehua noin 5-10min keskikovalla lämmöllä. Lisää sitten joukkoon kookosmaito, hernekeitto, dijon sinappi ja vähän murskatut maapähkinät. Sekoita kastiketta hyvin ja lisää mielesi mukaan kanalientä joukkoon, ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15min ainakin, sillä maltti on tässä valttia. Itse laitoin ruuan jääkaapiin odottamaan oikeaa ruokailu hetkeä. Oikean ruokailuhetken tultua, lämmitin ruuan uudestaan pannulla lisäen joukkoon sitruunan mehua ja tuoretta korianteria.

Tarjoilin kastikkeen kanssa kuminakanaa fenkolilla, riisiä maustettuna sitruunalla ja neilikalla, vihreitä papuja soijavalkosipulikastikkeessa maapähkinöillä, paistettua vuohenjuustoa (piti maustaa smoked paprikalla), sitruunasitajugurttia ja tottakai naanleipää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti