24. elokuuta 2015

Valkosuklaasitruunapiirakka tuoreilla vadelmilla

Falafelien ja muiden herkkujen jälkeen nautittiin valkosuklaasitruunapiirakkaa tuoreilla vadelmilla.
Idea lähti täysin siitä, että halusin tehdä hyvän murupohjan, sillä kun sen osaa tehdä voi alkaa soveltaa piirakoita oman mielen ja jääkaapin antimien mukaan. Tämän murupohjan reseptin löysin taas ruokablogista, Kananpoikien Bistro. Murupohjan taikina oli todella hyvä, mutta itse vain, paistoin sitä liian kauan, jolloin siitä tuli pikkusen liian kovaa. Tämä ei kuitenkaan pilannut piirasta, koska juokseva sitruunatäyte sopisi todella hyvin valkosuklaan, ja eritoten tuoreiden vadelmien kanssa.

Valkosuklaasitruunapiirakka

Murupohja: (Kananpoikien Bistro)
Resepti Pohja: ( halkaisija 22 cm)
75 g kylmää voita
2 dl vehnäjauhoja
0,25 dl tomusokeria
1 kananmunan keltuainen
½ rkl vettä

Sitruunatäyte (by Jamie):
2,5 dl sitruunamehu
3,75dl sokeria
2 kokonaista kananmunaa
2 keltuaista

+ 100g valkosuklaa
+ tuoreita vadelmia
+ tomusokeri

Valmistus:
Tee ensin taikina. Kuutioi voi. Nypi kuutiotu voi, jauhot ja sokeri murumaiseksi seokseksi.
Lisää kananmunan keltuainen ja vesi. Vaivaa sen verran, että massasta muodostuu taikina.
Kiedo taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Levitä taikina hyvin voideltun piirasvuoan päälle ja pistele haarukalla.
Esikypsennä pohjaa kymmenen minuuttia uunissa.

Itse kypsensin pohjaa noin 30min, koska oma piiras ei  tarvinnut mennä enää toista kertaa uuniin täytteen erilaisen valmistuksen takia. Eli kun pohjasta tuli hieman kova 30min jälkeen, joten kannattaa varmaan paistaa pohjaa seuraavalla kerralla noin 20min.

Seuraavaksi sulata vesihauteessa valkosulkaa ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi murupohjan päälle. Laita murupohja suklaisena jääkaappiin jäähtymään. Aloita sitten sitruuna täytteen teko sekoittamalla vispilällä tai vatkaimella sen ainekset keskenään vesihauteessa noin 10min. Kun seos vaahtoaa ja muuttaa väriä vaalean keltaiseksi täyte alkaa olemaan valmis.  Lisää tämän jälkeen seokseen vielä voi, ja sekoita noin minuutti. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa noin 1h. Vimeistele piirakka karamellisoimalla piirakan pinta liekittimellä, ja lisää vadelmat ja ripaus tomusokeria päälle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti