20. elokuuta 2015

Tomaattipasta

 

Ensimmäinen julkaisuni! Halusin näin ensimmäiseksi tehdä ruuan, joka on ollut aina yksi lempiruuistani, ja tulee sitä varmasti aina olemaankin. Tämä on lohturuokien lohturuoka, eli classico tomaattipasta. Näin hyvän ystäväni ja hänen emännän kanssa halusimme hieman ruokaisamman version (tätästähän voi tehdä miljoona versiota). Siksi lisäsimme päälle voissa paistettua timjamikanaa ja kylkijäiseksi pirkka vaalea timanttisämpylää (Huikee nimi!) maustettuna karamellisoidulla valkosipulilla ja tuoreilla kirsikkatomaateilla.

Tomaattipasta
- n.400g paseerattu tomaattikastike
- kourallinen eli noin 10 valkosipulinkynttä
- 1 puska basilikaa
- 1 rkl balsamicoviinietikka
- 1 rasiallinen kirsikkatomaatteja
- extra virgin oliiviöljy (PALJON)
- parmesaani
- mustapippuri
- suola
- voita
- spagetti


+ Pirkka vaalea timantti sämpylä
 - kirsikkatomaatti
 - valkosipuliöljystä jäänyt karamellisoitu valkosipuli
 - oliiviöljy
 - mustapippuri
 - suola

+ Timjamikana




Aloita ruuanlaitto maustamalla oliiviöljy valkosipulilla, eli laita valkosipulinkynnet pieneen kasariin, joiden päälle kaada oliiviöljyä juuri sen verran, että kynnet peittyvät. Paista kynsiä ihan pienillä lämmöllä niin kauan että kynnet saavat kullanruskeaa väriä ja pehmenevät. Painele vielä lopuksi kynsiä haarukalla öljyssä ja anna paistua vielä hetki, jotta kaikki valkosipulin maku jää öljyyn. Kaada öljy siivilän läpi kulhoon, samalla ota talteen karammellisoidut valkosipulit pirkka vaalea timanttisämpylöitä varten. Seuraavaksi puolita kirsikkatomaatit ja laita ne pieneen määrään valkosipuliöljyä paistumaan. Kun kirsikkatomaatit ovat paistuneet ja pehmenneet lisää paseerattu tomaattikastike joukkoon ja mausta balsamicolla, suolalla ja mustapippurilla. Lisäile valkosipuliöljyä pikku hiljaa kastikkeen joukkoon sekoittaen. Itse käytin melkein kaiken valkosipuliöljyn kastikkeeseeen. Anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä niin kauan kunnes kastike on keittynyt puolilleen. Kun kastike alkaa olemaan juuri valmis, lisää sinne vielä runsaalla kädellä tuoretta basilikaa, ja maista vielä suola ja pippuri. Paahda seuraavaksi pirkka leivät, hieman oliiviöljyä sirotellen leiville, uunissa grillivastuksella 225 C ja heitä samalla spagetit keittymään kattilaan. Ota leivät uunista kun niissä on sopiva väri, ja raasta heti uunista tulon jälkeen kirsikkatomaatit leivän pintaa painellen ja levitä sen jälkeen karamellisoidut valkosipulit tasapuolisesti jokaiselle leivälle, jotta vältyt suuremmilta taisteluilta. Ripottele vielä suola ja mustapippuri leipien päälle. Kun pasta alkaa olemaan al dente on aika siivilöydä spagetti, samalla ottaen hieman pastan keitinvettä talteen. Laita nokare voita, noin 1-2 rkl keitinvettä ja spagetit tomaattikastikkeeseen. Nyt tulee pastan tärkein osuus eli kastikkeen imeyttäminen spagettiin. Sekoittele pastaa kärsivällisesti niin että kastike todella imeytyy spagettiin. Annostele lautasille ja viimeistele mustapippurilla, basilikalla, raastetulla parmesaanilla ja oliiviöljyllä, ja mahdollisesti timjamikanalla tai muulla mieleen tulevalla.

PS. Nauti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti