22. elokuuta 2015

Sitruunaista pippurikermapastaa




Facebook 26.kesäkuuta.2015

Facebook teksti: "Tänään siskolla ja sen emännällä kylässä. Tein meille sitruunaista pippurikermapastaa paistetulla parsalla. Ainekset olivat: Parsaa, Kermaa, valkosipulia, timjami, basilika, mustapippuri, sitruunan kuorta/mehua, extra virgin oliiviöljyä ja parmesaania Ps. Tähän ruokaan sopis mainiosti se mun vanha fraasi: "Yksinkertaset ja tuoreet...", mut jätetään se nyt viel toistaseks pois."

Ainekset:

Pasta

- 5dl kuohukerma
- melkein kokonainen sitruunan kuori
- vähän sitruunan mehua
- n. 1 tl mustapippuria 
- n. 3kpl valkosipulinkynttä
- basilika
- vähän timjamia
- suola
- voita
- oliiviöljy 
- penne pasta
- pastan keitinvettä

+ Parsa

Aloita paistamalla valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää joukkoon kuohukerma ja mausta se heti timjamin lehdillä, sitruunan kuorella, suolalla ja mustapippurilla, jotta varsinkin mustapippurin maku ehtii pehmetä. Kun keität kastiketta muista maistella kastiketta, ja lisäillä suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan, sillä varsinkin mustapipuria saa kummasti laittaa aika paljon. Kun kastike alkaa olemaan valmis, eli keittinyt puolilleen, keitä pasta. Pastan keityttyä ota talteen hieman pastan keitinvettä ja lisää sitä voin, basilikan ja pienen määrän sitruunan mehun kanssa kastikkeeseen. Sekoita pasta kastikkeeseen ja anna kastikkeen rauhassa imeytyä pastaan. Annostele lautaselle ja viimeistele mustapippurilla, parmesaanilla, basilikalla ja oliiviöljyllä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti