26. elokuuta 2015

Toscanalainen suklaakakku


Taas on kesätyöt loppumassa ja se tarkoittaa herkkujen viemistä viimisenä päivänä töihin työkavereille. Kun kyseessä on suurimmaksi osaksi naisia on ainut oikea vaihtoehto viedä suklaakakkua jos toinenkin. Tämän suklaakakun reseptin olen löytänyt ruokakirjasta nimeltä Toscanalainen keittiö. Itse pidän/rakastan tätä reseptiä, sillä jopa minä osaan tehdä sen ja lisäksi tämä ei ole suklaakakkuna liian makea, joten sitä pystyy tai on pakko syödä muutama pala liikaa.

Ainekset:
200g tummaa suklaata (itse laitan 100g 60% ja 100g 70% suklaata)
200g suolatonta voita
100g vehnäjauhoja
300g sokeria
6 kananmunaa

Ohje:
Kuumenna uuni 180 asteeseen, ja vuoraa 26 cm: irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa sähkövatkaimella jauhot, sokeri ja munat paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää suklaa varovasti sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaa, ja paista 35-40 minuuttia. Kakku on kypsä, kun sen pinta on rapea ja sisus pehmeä. Anna kakun jäähtyä, ennen kuin leikkaat sen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti